sreda, 23. marec 2011

Moj Peru v slikah 1

DSC_0064

Cusco je mesto, polno zgodovine, ki sega od Inkov do kolonialistov. In čeprav mu gruče turistov nekoliko zmanjšujejo zgodovinski šarm, je še vedno naravnost čudovito mesto. Le malo mest na svetu ima sposobnost, da obiskovalca tako pritegne, da lahko preprosto sedi na stopnišču na robu glavnega trga in opazuje, kako mesto utripa skozi celi dan.

DSC_0063

DSC_0115

Starodavno inkovsko mesto Machu Picchu je glavni magnet za turiste z vsega sveta. Je ena najbolj obiskanih turističnih atrakcij v vsej Južni Ameriki. A obstajajo stvari, ki so, ne glede na vse, vredne svoje slave. Machu Picchu je prav gotovo tak.

DSC_0080

Ob vznožju hriba, kjer je zrasel Machu Picchu, leži mestece, ki s preostalim svetom nima niti cestne povezave, pa vendar živi polno življenje turističnega središča. Tržnica v Aguas Calientesu, končni postaji na poti z vlakom iz Cusca do Machu Picchuja, je polna običajne turistične krame. Med njimi so tudi majice z napisom Inca Kola. Ko nanese na presladke gazirane pijače, je Inca Kola je glavna izbira Perujcev. Turisti jo večinoma kupijo le enkrat iz radovednosti… in nikoli več.

Ni komentarjev:

Objavite komentar