ponedeljek, 28. marec 2011

Moja Bolivija v slikah 1

DSC_0509

Sucre nosi velik del bolivijske zgodovine. In čeprav mu La Paz kot upravno središče krade pozornost, je uradno glavno mesto presenetljivi dragulj. Belo mesto, kot ga zaradi značilne arhitekture ljubkovalno imenujejo, je prijetno, uglajeno mesto, kjer se veliko lažje zadiha kot v kaotičnem La Pazu.

DSC_0519

DSC_1017

La Paz je zloglasno mesto, polno urbanih legend o nevarnostih, ki prežijo na popotnike. A ljubitelji mest ga nikakor ne smejo izpustiti. Večina velikih mest v poplavi globalizacije izgublja svojo unikatnost, a prebivalci La Paza se temu ponosno upirajo. Zavest o indijanskih koreninah je z Moralesom pridobila na moči in tako celo sredi mestnega vrveža opazimo številne meščane vseh starosti, ki ponosno nosijo tradicionalna oblačila. El Alto, nekoč predmestje La Paza, danes pa hitro rastoče urbano središče, je mesto z največjim deležem indijanskega prebivalstva v Latinski Ameriki in kot tako središče indijanske kulture in zavesti v Boliviji.

DSC_1048

Vendar pa La Paza ne smejo izpustiti niti avanturisti, saj je zaradi lege v bližini nekaj najvišjih gora izhodišče za številne trekkinge in vzpone. Ter seveda pravo mesto za načrtovanje spusta po najnevarnejši cesti na svetu.

Ni komentarjev:

Objavite komentar