Majice s poslanstvom

V popolnem svetu bi vsi imeli enake možnosti, a svet žal ni popoln in resnici na ljubo nikoli ne bo nudil vsem enakih možnosti. Vendar na svetu obstajajo ljudje, ki verjamejo, da ga lahko spremenijo. In nas, ki smo preveč cinični, da bi se njihovim sanjam pridružili, ne stane nič, če jih vsaj podpremo v teh prizadevanjih.
Ko je bil Destreet, kot je danes poznan, še otrok, je precej svojega časa preživel na ulicah Jinje, drugega največjega mesta v Ugandi, kamor se je zatekal pred slabimi družinskimi razmerami doma. Svoje izkušnje in izkušnje drugih otrok ulice je začel prelivati na slikarsko platno. Po srednji šoli ga je umetniški dar popeljal na priznano kampalsko univerzo, kjer je študiral umetnost, a zaradi drage šolnine odnehal tik pred diplomo. Sedaj že nekaj let živi v Kampali, kjer je ustanovil fundacijo Destreet Art Foundation. Ves svoj prosti čas in zaslužek namenja delovanju fundacije, ki se ukvarja z opolnomočenjem otrok skozi umetnost, najsi bo likovna, glasbena ali plesna. Prireja umetniške delavnice po vsej Ugandi in tudi zunaj njenih meja, med otroci iz odmaknjenih vasi, ulično mularijo in zapuščenimi otroci v sirotišnicah in podobnih ustanovah. Otrokom da možnost, da so slišani, ko povedo svoje zgodbe, svoje misli in želje skozi ustvarjanje.
Njegov cilj je svoje delovanje razširiti na nekakšen dnevni center, kjer bi se otroci lahko zbirali po šoli. Želi si, da bi s svojo fundacijo lahko omogočil izpolniti sanje mladim nadarjenim umetnikom, ki nimajo takšnih možnosti, kot bi si jih zaslužili.
Delovanje fundacije in s tem delavnic omogoča s prodajo njegovih lastnih izdelkov. Poleg slik so to tudi majice, kape, čevlji in razglednice z različnimi afriškimi motivi.

Pravzaprav tu posebno trkanje na vest niti ni potrebno. Ne gre za prošnje za donacijo neznani organizaciji. Ampak z nakupom katerega od spodnjih izdelkov boste 100% zneska namenili delovanju Destreet Art Foundation. Brez posrednikov. No, posrednik sem jaz, vendar zase ne obdržim niti centa, saj nimam niti centa stroškov.
Majice in razglednice sem prinesla s sabo iz Ugande prav z namenom pomoči prijatelju Destreetu in širjenju njegovega poslanstva.


Majice so narejene s sitotiskom, vsaka posebej, ročno, nekatere z unikatno dodanimi podrobnostmi. Žal so trenutno na voljo v omejeni količini, a v primeru večjega povpraševanja jih ne bo problem dobiti več (vendar z nekaj malega čakanja, ki je za logistiko iz države tretjega sveta seveda razumljivo). Cena majic je enotna, in sicer 20€ za kos. Razglednice stanejo 5€ za kos. Za ceno se v afriškem duhu da pod določenimi pogoji pogajati. Za bolj natančne podatke, kakšni so ti pogoji, me kontaktirajte na spodaj naveden elektronski naslov :)

Za vse nadaljne informacije sem na voljo v komentarjih pod objavami ali na elektronskem naslovu afriski.biser@yahoo.com. Name se tako lahko obrnete po
- dodatne informacije o izdelkih
- več informacij o delovanju Destreet Art Foundation
- razlago o porabljenih sredstvih (ker vem, da je zaupanje v humanitarne organizacije dandanes precej nizko :) )
- možnostih prostovoljnega dela in predvsem nasvetih v zvezi z le-tem v Ugandi
- splošne informacije o popotovanju v Ugando.
- Seveda bom vesela tudi vsakega predloga in ideje, morebitnih možnosti za sodelovanje...

Vse, ki vas izdelki zanimajo, vabim, da mi to sporočite v komentarje pod to objavo ali na prej omenjeni elektronski naslov. Lahko se dogovorimo za ogled majic ali razglednic v živo (vendar žal to ni možno povsod po Sloveniji), podrobnosti glede naročila, lahko tudi izrazite svoje morebitne želje. Če želite, da vam odgovorim osebno, prosim pustite svoje kontaktne podatke.

Lep pozdrav, Tina

afriski.biser@yahoo.com


Ženska majica This is Uganda festival, velikost S/36, siva z zelenim potiskom


                                             


Ženska majica True African woman, velikost S-M, oker s črnim potiskom


Moška majica The People, velikost L, rdeča s črnim potiskom 

Moška majica This is Africa, velikost M-L, rumena s pisanim potiskom


Moška majica This is Uganda festival, velikost L-XL, modra z zelenim potiskom
Moška ali ženska majica Take the message in our music, moška velikost S, ženska velikost L, siva s črnim potiskom


                                             

Moška majica Žerjav, velikost L-XL, črna s pisanim potiskom


Moška majica One Love, velikost M-L, črna s sivim potiskom


                                               
Ženska majica One love, velikost S, črna z rumenim potiskom
Ženska majica This is Uganda, velikost M, črna z belim potiskom


                                               Ženska majica Žerjav, velikost M-L, črna s pisanim potiskom


RAZGLEDNICE/VOŠČILNICE


afriski.biser@yahoo.com 

Ni komentarjev:

Objava komentarja