sreda, 23. marec 2011

Moj Peru v slikah 2

Perujska obala je vse od juga preko Lime do severa ena sama neskončna peščena plaža. Tu se srečata neizprosna puščava in hladni Pacifik. Šele tik pred Ekvadorsko obalo začenja ta svet dobivati zelen, vlažen pridih tropskega podnebja.

DSC_0050

Huanchaco je ribiško mestece le nekaj kilometrov od velikega Trujilla, zaradi česar je idealna letoviška destinacija. Značilni ozki in dolgi ribiški čolni, ležernost, odlična lokalna morska hrana, valovi čez dan ter zabave na plaži ponoči dajo mestu poseben pečat in potencial, da se nekoč razvije v pomembno obmorsko postojanko na perujskem kosu znamenite Gringo trail.

DSC_0049

DSC_1083

Sever Peruja je posut s številnimi malo obiskanimi arheološkimi biseri. Tudi na obali najdemo nekatere, mnoge med njimi še vedno v rokah arheologov.

Ob ostankih starodavnih mest Chan Chan in Huacas del Sol y de la Luna v bližini Trujilla pa lahko pogosto naletimo na svojevrstne čuvaje davne preteklosti. Perujski goli psi so stara pasma, ki pa bi bila v preteklih stoletjih skoraj izumrla. Danes se ponovno vračajo na ulice sodobnih mest. In čeprav tega morda na slikah ne izžarevajo, gre za čudovite pse, ki te takoj prevzamejo s svojo neverjetno dostojanstvenostjo.

DSC_1064

DSC_0127-1

Pacifik po vsej perujski obali nudi vrsto užitkov ljubiteljem vodnih športov. V glavni surferski sezoni številna obalna mesteca gostijo mednarodna tekmovanja. Najdejo se valovi za vsakogar, začetniki, izkušeni surferji ali ljubitelji resnično dolgih valov, vsak bo našel nekaj zase. Mancora, letovišče na skrajnem severu, ki se praktično celo leto kopa v soncu, pa je prav gotovo kajterska destinacija številka ena na tistih koncih.

Ni komentarjev:

Objavite komentar